Food & Co. Koskelan upea päärakennus suunniteltiin alun alkaen Kymijoentehtaiden edustuskerhoksi luonnonkauniille paikalle Kymijoen varteen. Rakennus valmistui 1958, ja toteutuksessa näkyy arkkitehti Arne Helanderin käden jälki. 

Kouvolan ja Kuusankosken alueen kehittyminen alkoi voimakkaasti 1800-luvun teollistumisen ja rautatierakentamisen myötä. Luonnon muovaama runsas koskialue tarjosi teollisuudelle uusia mahdollisuuksia, ja suotuisaan ympäristöön perustettiin selluloosa- ja paperitehtaita. Paperiteollisuuden vetovoiman ansiosta seutu kehittyi nopeasti, ja tehtaita yhdistettiin. Kasvun myötä kansainvälisten vieraiden ja yhteistyökumppaneiden kestitystarve lisääntyi, ja alettiin kaivata ajanmukaista, tehtaan omaa virkistyskäyttöön sopivaa edustuskerhoa.

Perinteiseen päärakennukseen suunniteltiin tyylikkäät ja valoisat ravintola- ja juhlasalit sekä viehättävä kahvilasali baareineen. Suunnittelijan ideana oli myös muutaman portaan juhlasalia korkeammalla oleva, tunnelmallinen näyttämötila, jota on käytetty musiikki- ja näytelmäesitysten sekä puheiden pitopaikkana. Rakennuksen ulkopuolella sijaitsee poikkeuksellinen ja kaunis ulkoterassi jokinäköalalla. Terassilla vierailijat voivat edelleen kokea lämpimänä kesäaikana unohtumattomia elämyksiä virtaavan veden äärellä. Nykyisin ravintola on avoinna arkisin kaikille hyvän lounasruoan ystäville. Muina aikoina ravintola palvelee juhlapaikkana tilauksesta.